Mitä purjehtija syö pitkillä ylityksillä ja valtamerellä? Mikä ruoka onnistuu pahassa kelissä? Näistä kirjoitin otsikolla Meriruokien lempparit pahaan keliin. En ole kokkitaituri enkä reseptinikkari, ja juuri siksi julkaisen näiden helppojen ruokien ohjeet. Jotta joku yhtä tumpelo kuin minä keittiössä oivaltaisi, että helpollakin pääsee. Jos näillä selviän, niin sinä osaat taiteilla näistä muonavarojesi mukaiset herkkuateriat.

Kun tilanne ei veneessä anna keittää eikä paistaa, niin unohda kokkaus, mieti yksinkertaisesti, voileipä ja pieni tölkkiainessalaatti ovat ihan riittävä ruoka. Kylmistä aineksista voi loihtia jotakin syötävää pitkälle purjehdukselle keikutukseen ja mainikien myllerrykseen.

Tässä reseptit tonnikalamaissiin, mikä on pelastanut monet pahan olon päivät ja paahdettuihin sekä täytettyihin voileipiin, joita ei välttämättä tarvitse paahtaa, jos keikuttaa liikaa.

Meriruoaksi sopivat myös meksikolaiset tortillat ja espanjalainen perunamunakas.

Hedelmätorilla kannattaa vierailla ennen pitkää purjehdusta ja valita paljon erilaisia hedelmiä. Jos mitään muuta ei saa syödyksi, pala hedelmää auttaa meritautipotilasta toipumaan. Yövahdissa hedelmät ovat myös kivoja välipaloja.

ViulistiGastin tonnikalamaissi

  • Valuta tölkkitonnikalat ja tölkkimaissit hyvin, lisää yrttejä, balsamicoa, limeä. Makuvaihteluun juustoa, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, pestoa, mustia oliiveja tai jotakin muuta sekaan sopivaa säilykettä. Juju on raikkaassa säilykemaississa, tämä pikaruoka virkistää väsynyttä tropiikkipurjehtijaa.
  • Jos mahdollista, keitä kvinoaa valmiiksi, anna jäähtyä ja sekoita joukkoon. Voit toki lisätä makaronia, nuudelia
  • Mikäli tätä jää yli, voit yöpalaksi paahtaa leipiä oliiviöljyssä ja valkosipulissa ja laittaa päälle loput tonnikalamaissit.
Uudenvuodenaattona lounastimme Saint Lucialla paikallista perinneruokaa, ruokabanaania, kaalikasvishöystöä, kanaa.

Viulistigastin merileivät, teema ja variaatiot

Valmistus on yksinkertaista, lämmitä oliiviöljy pannulla, mausta valkosipulilla tai chileillä tai millä haluat, paahda siinä leivät. Täytä leivät tai tee täytteet kulhoihin, joista jokainen täyttää itse.

  • leipää, sämpylää, patonkia tai rinkeliä viipaleina
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • Valkosipulin ystävä: voit paistaa valkosipulia oliiviöljyssä, jonka jälkeen paahdat leivät siinä kevyesti.
  • Mieleisesi täyte. Täytteen voi halutessaan paistaa pannulla, esim. kuivattuja sieniä tai yrttejä käytettäessä täyte kaipaa kosteutta vaikka kermasta tai omenamehusta.
  • Vinkki: Kermatuotteet eivät säily, mutta olen korvannut kermaa kookoskermalla. Kookosmaitotölkin sisältö voi olla mukavasti separoitunut niin, että saat sieltä kermaisen paksun sisällön kaavittua rahkan tapaan kastikkeisiin tai täytteisiin. Kaloreita? Kyllä!

Kasvistäyte

  • Variaatio 1, sipulia, sienirouhetta, kuivattua nokkosrouhetta, maun mukaan tölkkiparsaa, sekoita rouheet kookosmaitotölkin kermaan tai tuorejuustoon, voit myös kokeilla sekoittaa ne tilkkaan omenamehua ja oliiviöljyä
  • 2, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia viipaleina, tölkkioliiveja pilkottuna
  • 3, Kaalia, omenaa, kurpitsaa raasteena, suolakurkkua
  • Kaikkiin lisäksi juustoraastetta (tuorejuusto käy jos löytyy), yrttejä, kermaa (jos on, menee ilmankin)
  • suolaa ja pippuria

Kalatäyte

  • Variaatio 1, vasta pyydettyä kalafilettä, sitruunaa tai limeä, ripaus kookosmaitoa
  • 2, tölkkisardiinia, tölkkiparsaa, jotakin vihreää mitä löytyy, juustoraastetta
  • 3, tölkkitonnikalaa, aurinkokuivattua tomaattia, nokkosrouhetta, juustoraastetta tai tuorejuustoa

Lihatäyte

  • Variaatio 1, Chorizomakkaraa, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia
  • 2, Kinkkua, kaalia, suolakurkkua, sipulia
  • 3, Soijanakkeja, guacamolekastiketta, tölkkipaprikoita

Coda

  • loppumatkasta täytteeksi kaikkea, mitä löydät