Kiitos kun tulit sivuilleni! Pyydän kunnioittamaan sivustoni kuvia ja tekstiä, joiden oikeudet omistan. Voit kertoa löytämiäsi hyödyllisiä tietoja eteenpäin, kunhan mainitset lähteen matkapurjehdus.fi. Muista seurata myös fb- ja insta-tilejäni @matkapurjehdus! Kiitos syksyn 2019 luentojeni kuulijoille vinkeistä uusiin blogiteksteihin.

Kuka olen? Olen lapsesta asti vesillä liikkunut ja matkapurjehdukseen hurahtanut perheenäiti. Ensikosketukseni purjehdukseen tapahtui lapsena Saimaalla purjejollalla sekä nostokölisellä Joe70 -veneellä, jota vanhempani vetivät auton perässä trailerilla joka kesä Lauttasaaresta Saimaan saaristopitäjään Rääkkylään ja takaisin. Olen purjehtinut nuorena Suomen purjelaivasäätiön ja muidenkin maiden erilaisten säätiöiden purjelaivoilla. Viimeiset 15 vuotta olen purjehtinut puolisoni kanssa ja kasvattanut perhemiehistöä. En osaa sähkö- enkä konetekniikkaa, esikoiseni osaa kaikki älylaitteisiin liittyvät valovuosia paremmin kuin minä, en tykkää kokata, mutta koulutukseni käsittää kombinaation viulismia, musiikkikasvattajaa, yritysimagoa ja asiakassuhdeviestintää. Miehistööni kuuluu pallon ympäri purjehtinut puoliso ja kaksi nyt kouluikäistä poikaa. Emme ole kilpapurjehtijoita, emme lomapurjehtijoita, matkapurjehdus on meille elämäntapa. Nyt purjehdimme pitkäkölisellä suomalaisella lujatekoisella ketsillä. 

Matkapurjehdus elämäntapana -sivustoa olen julkaissut kirjoittajanimellä ViulistiGasti vuodesta 2015 alkaen. Kyse on minun henkilökohtaisia purjehdustunnelmia ja ajatuksia sanoin ja kuvin välittävästä sivustosta, julkaisuoikeudet ovat minulla, sivuston julkaisut eivätkä edusta miehistöni eivätkä lapsieni ajatuksia eivätkä tahoja, joihin olen sattunut julkaisuhetkellä kuulumaan tai vilkaisemaan, eikä sivustolla ole ollut yhteistyökumppania tai vastaavaa vaikuttamassa julkaisuihin. Vuonna 2019 sivusto muutti palvelinta ystäväni Katjan avustuksella, ja osoite lyheni  ollen nyt Matkapurjehdus, lisäksi sivustoa tukevat samannimiset facebook ja instagram -tilini. Kaikki mainitut sivut ja -tilit ovat minun henkilökohtaisia eivätkä edusta mitään muuta, edes perheemme hamsteria, lukijalla on täysi vastuu omista päätöksistään eikä ole minun syyni, jos lukija ajautuu reitiltään blogini äärellä. Jos olen innoittanut lukijan matkapurjehtijaksi, haluaisin siitä peukun tai hymyn. Olen oikein iloinen ja kiitollinen saamastani palautteesta lukijoilta, jotka ovat kokeneet sivuston antoisana. Jatketaan hyvien tuulten merkeissä!

Purjehdusloki tällä vuosituhannella

Skotlanti-Helsinki 2004, Itämeri 2005, Helsinki-Guernsey-Helsinki 2006, Saimaa 2007, Itämeri 2008, Suomenlahti 2009 – 2010, Saimaa 2011-14, Itämeri 2015, Helsinki – Galicia 2016, Galicia, Portugali ja Andalucia 2017, Andalucia, Madeirat ja Teneriffa 2018, Atlantin ylitys Las Palmas – Mindelo – Rodney Bay 2018, Karibian Windward-saaret 2019. Karibialla 2020.

Jäsenyydet 2020

Suomen Valtameripurjehtijat. Ocean Cruising Club. Seven Seas Cruising Association.